TUR 2 MED BUSS

Tallinn sevärdheter – det finns onekligen mycket att se och uppleva. Därför ska du boka en tur 2 med buss.

Vår kombinerade stadspromenad och busstur varar 3 timmar och ger dig en helhetsbild av sevärdheter i Tallinn. Turen innehåller både en guidad promenad i Gamla Staden (se ovan) och en bussfärd genom stadens tre vitt skilda områden. Vi passerar ett ökänt och numera övergivet fängelse samt det nyöppnade Sjöflyghamnens museum. Men det är inte bara sevärdheter i Tallinns gamla stad som attraherar utan även Kalamaja.

Tallinn sevärdheter – inte bara gamla stan

Vi åker runt i trähusområdet Kalamaja och Kopli (häftiga Tallinn sevärdheter) där man får en känsla av att tiden i vissa kvarter har stått stilla i årtionden. Här finns en säregen stadsmiljö från början av 1900-talet med gamla industrikomplex och arbetarbostäder. Färden fortsätter genom parken Kadriorg som är känd för att vara anlagt under 1700-talet av den ryska tsaren Peter den Store. Det var den ryska tsaren som ville modernisera Ryssland och få tillgång till Östersjöns handelsvägar via Tallinn som då hette Reval. Men det finns fler sevärdheter Tallinn.

Vi passerar Sångarfältet, en plats som ligger varje estländare nära hjärtat. Det var här vi sjöng oss fria under den “sjungande revolutionen” år 1988 och det är här tiotusentals sångare och dansare från hela Estland samlas var femte år för en praktfull sång-och folkdansfestival.Bostadsområdet Lasnamäe som inte ligger långt därifrån tjänar som ett talande exempel på sovjettidens bostads-och befolkningspolitik.

Vilka fler sevärdheter Tallinn kommer du uppleva? Jo, vi kommer att stanna till i strandområdet Pirita där ruiner över den heliga Birgittas kloster står nästan mittemot den föredetta OS-byn. Det var nämligen år 1980 då Olympiska sommarspelen hölls i Moskva och olympiska segelregattan i Tallinn.

Tallinn sevärdheter som ingår i tur 2 med buss:

  • Kalamaja
  • Pirita
  • Kadriorg
  • Sångarfältet
  • Birgittas kloster
  • Kopli
  • Sjöflyghamnens museum

+ många fler intressanta Tallinn sevärdheter.

PRIS: fr.o.m. 30 EUR / timmen (priset beror på gruppens storlek) + busskostnaden. 

Betalningen sker antingen med banköverföring eller kontant på plats.

Vad väntar du på? Boka din personliga svensktalande guide i Tallinn och upplev de bästa Tallinn sevärdheter:na. Du kan boka tur 2 med buss genom att fylla i bokningsformuläret till höger på denna sida.

Vill du hellre läsa om vår tur 1 till fots? Läs om vår tur 1 till fots. 

 
BOKA TUR 2 NU

Recensioner

Lämna din recension
[wp-review]