TUR 1 TILL FOTS

Tallinn gamla stan – är något alldeles speciellt. Därför erbjuder vi dig möjligheten att uppleva de bästa av gamla stan i vår tur 1.

Under vår cirka 2 timmar långa promenad i gamla stan i Tallinn får du en överblick över stadens historia från dess grundande och fram tills nutid. Vi börjar turen i Tallinns gamla stad på Domberget i Övre staden framför parlamentshuset och berättar för dig kort om Estlands historia, nuvarande politiska system och befolkning.

Du får gå in i en mäktig ortodox katedral som symboliserar den ständiga närheten av Ryssland. Domkyrkan och Riddarhuset samt ståtliga adelspalatser på Domberget påminner om de balttyska och svenska adelssläkter som har spelat en betydelsefull roll i Estlands historia. Vi gör ett stopp vid utsiktsplatsen där en förträfflig vy öppnas över medeltida kyrkotorn och köpmannahus i Tallinn gamla stan.

Vi går en smal trappa från Övre staden till Nedre staden som var den delen av gamla Tallinn där köpmännen och hantverkare bodde och där den rika Hansastadens hjärta låg vid Rådhustorget. Här har varje hus en historia att berätta.

Turen i Tallinns gamla stan fortsätter med att vi tillsammans promenerar längs Pikk-gatan som var stadens huvudgata under medeltiden. Här låg stadens viktigaste sammanslutningar till handelsmännen – gillen – vars byggnader är bevarade. Pikk-gatan är förknippad även med många dramatiska händelser som utspelades i landet under senare perioder av historien. Turen i Tallinn gamla stan avslutas på Rådhusplatsen med tips på restauranger och shoppingsställen.

Tallinn gamla stan – sevärdheter i tur 1:

  • Domberget
  • Domkyrkan
  • Riddarhuset
  • Pikk-gatan
  • Rådhusplatsen

+ många fler.

PRIS: fr.o.m. 30 EUR / timmen för hela gruppen (priset beror på gruppens storlek)

Betalningen sker antingen med banköverföring eller kontant på plats.

Vad väntar du på? Om du är sugen på att boka en rundvandring i Tallinns gamla stad behöver du bara fylla i bokningsformuläret till höger på denna sida. Vi återkommer till dig inom 24 timmar.

Vill du hellre läsa om tur 2 med buss i Tallinn? Läs mer om vår tur 2 med buss. 

BOKA TUR 1 NU

Recensioner

Lämna din recension
[wp-review]