TUR 2 MED BUSS

Vår kombinerade stadspromenad och busstur varar 3 timmar och ger dig en helhetsbild av Tallinn. Turen innehåller både en guidad promenad i Gamla Staden (se ovan) och en bussfärd genom stadens tre vitt skilda områden. Vi passerar ett ökänt och numera övergivet fängelse samt det nyöppnade Sjöflyghamnens museum.

Vi åker runt i trähusområdet Kalamaja och Kopli där man får en känsla av att tiden i vissa kvarter har stått stilla i årtionden. Här finns en säregen stadsmiljö från början av 1900-talet med gamla industrikomplex och arbetarbostäder.Färden fortsätter genom parken Kadriorg som är känd för att vara anlagt under 1700-talet av den ryska tsaren Peter den Store. Det var den ryska tsaren som ville modernisera Ryssland och få tillgång till Östersjöns handelsvägar via Tallinn som då hette Reval.

Vi passerar Sångarfältet, en plats som ligger varje estländare nära hjärtat. Det var här vi sjöng oss fria under den ”sjungande revolutionen” år 1988 och det är här tiotusentals sångare och dansare från hela Estland samlas var femte år för en praktfull sång-och folkdansfestival.Bostadsområdet Lasnamäe som inte ligger långt därifrån tjänar som ett talande exempel på sovjettidens bostads-och befolkningspolitik.

Vi kommer att stanna till i strandområdet Pirita där ruiner över den heliga Birgittas kloster står nästan mittemot den föredetta OS-byn. Det var nämligen år 1980 då Olympiska sommarspelen hölls i Moskva och olympiska segelregattan i Tallinn.

PRIS: fr.o.m. 30 EUR / timmen (priset beror på gruppens storlek) + busskostnaden. 

Betalningen sker antingen med banköverföring eller kontant på plats.

 
BOKA TUR 2 NU

Recensioner

Lämna din recension
[wp-review]