TUR 1 TILL FOTS

Under vår cirka 2 timmar långa promenad i Tallinns gamla stad får du en överblick över staden. historia från dess grundande och ända fram tills våra dagar. Vi börjar turen på Domberget i Övre staden framför parlamentshuset och berättar då kort om Estlands historia, nuvarande politiska system och befolkning. Vi går in i en mäktig ortodox katedral som symboliserar den ständiga närheten av Ryssland. Domkyrkan och Riddarhuset samt ståtliga adelspalatser på Domberget påminner om de balttyska och svenska adelssläkter som har spelat en betydelsefull roll i Estlands historia. Vi gör ett stopp vid utsiktsplatsen där en förträfflig vy öppnas över den medeltida gamla stadens kyrkotorn och köpmannahus.

Vi går en smal trappa från Övre staden till Nedre staden som var den delen av gamla Tallinn där köpmännen och hantverkare bodde och där den rika Hansastadens hjärta låg vid Rådhustorget. Här har varje hus en historia att berätta.

Vi promenerar längs Pikk gatan som var stadens huvudgata under medeltiden. Här låg stadens viktigaste sammanslutningar till handelsmännen – gillen – vars byggnader är bevarade. Pikk-gatan är förknippad även med många dramatiska händelser som utspelades i landet under senare perioder av historien. Turen avslutas på Rådhusplatsen med tips på restauranger och shoppingsställen.

PRIS: fr.o.m. 30 EUR / timmen för hela gruppen (priset beror på gruppens storlek)

Betalningen sker antingen med banköverföring eller kontant på plats.

BOKA TUR 1 NU

Recensioner

Lämna din recension
[wp-review]